Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnący, wilgotny, miękki i pyszny chlebek jabłkowy z orzechami włoskimi i cynamonem. Prawdziwie jesienny wypiek zrobiony z kilku prostych składników bez użycia miksera
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10759
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4816
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10759
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4816
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Składniki
W misce połączyć suche składniki ciasta. Dodać masło i jajka, wymieszać. Następnie dodać tarte jabłka i posiekane orzechy, ponownie wymieszać.
Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Piec przez około godzinę (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wystudzić, oprószyć cukrem pudrem.