Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnący, wilgotny, miękki i pyszny chlebek jabłkowy z orzechami włoskimi i cynamonem. Prawdziwie jesienny wypiek zrobiony z kilku prostych składników bez użycia miksera
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 99
Polecam.
Odsłon: 227
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 150
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 889
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 99
Polecam.
Odsłon: 227
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 150
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 889
Składniki
W misce połączyć suche składniki ciasta. Dodać masło i jajka, wymieszać. Następnie dodać tarte jabłka i posiekane orzechy, ponownie wymieszać.
Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej ciasto. Piec przez około godzinę (do suchego patyczka) w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Wystudzić, oprószyć cukrem pudrem.