Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliża się magiczny czas świąt. Pora zacząć piec ciasteczka pod choinkę. Te zamknięte w szczelnym pojemniczku doczekają. No może, nie doczekają :) gdy będę w zasięgu wzroku :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1374
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12939
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4973
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1374
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12939
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4973
Składniki
Mąki przesiać na stolnicę, wybić jajko i wlać żółtko, wsypać cukier waniliowy.. Posiekać nożem. Następnie połączyć z margaryną. Ciasto w początkowej fazie można zrobić mikserem. Powstaną sypkie grudki, które trzeba zagnieść ręcznie. Z ciasta utworzyć kulę. owinąć we folię i umieścić w lodówce na 1/2 godziny. Po tym czasie wykrawać foremką ciasteczka. Piec ok. 20 minut w 160* Lukier; do szklanki wsypać cukier puder, wlać wodę. Mieszać łyżką, aż powstanie odpowiednia konsystencja. Jeżeli będzie za rzadka, należy dolać cukru. Jeżeli za gęsta, wtedy dolewamy wody.