Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi gofrów? Smakują wyjątkowo z sezonowymi owocami, choć gofry z tego przepisu można jeść bez dodatków - są chrupiące, delikatne. Gwarantujemy, że na jednej porcji się nie skoczy. Można je zrobić w wersji na słodko, a także na słono. co kto lubi i na co ma ochotę. Wypróbujcie koniecznie przepis na chrupiące gofry domowe.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424867
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10669
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424867
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10669
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Ważne: jajka musza być w temperaturze pokojowej, a gofrownica dobrze rozgrzana do maksymalnej temperatury. Białka oddziel od żółtek. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym.
Żółtka połącz z mlekiem, wodą i olejem. Dodaj przesianą z proszkiem mąkę i dobrze zmiksuj.
W osobnej misce ubij jajka z cukrem i odrobiną soli. Piana musi być ubita na sztywno. Pianę połącz z masą i delikatnie wymieszaj, by nie opadła.
Nagrzaną do maksimum gofrownicę przesmaruj delikatnie olejem i wylej ciasto. Gofry piecz do zarumienia, zgodnie z instrukcją. Nie otwieraj gofrownicy w trakcie pieczenia!
Upieczone gofry przełóż na kratę, by odparowały, wówczas będą chrupkie do ostatniego kęsa. Podawaj posypane cukrem pudrem lub z sezonowymi owocami i bitą śmietaną lub polane sosem czekoladowym.