Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi gofrów? Smakują wyjątkowo z sezonowymi owocami, choć gofry z tego przepisu można jeść bez dodatków - są chrupiące, delikatne. Gwarantujemy, że na jednej porcji się nie skoczy. Można je zrobić w wersji na słodko, a także na słono. co kto lubi i na co ma ochotę. Wypróbujcie koniecznie przepis na chrupiące gofry domowe.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3293
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1297
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1818
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 597
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3293
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1297
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1818
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 597
Składniki
Ważne: jajka musza być w temperaturze pokojowej, a gofrownica dobrze rozgrzana do maksymalnej temperatury. Białka oddziel od żółtek. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym.
Żółtka połącz z mlekiem, wodą i olejem. Dodaj przesianą z proszkiem mąkę i dobrze zmiksuj.
W osobnej misce ubij jajka z cukrem i odrobiną soli. Piana musi być ubita na sztywno. Pianę połącz z masą i delikatnie wymieszaj, by nie opadła.
Nagrzaną do maksimum gofrownicę przesmaruj delikatnie olejem i wylej ciasto. Gofry piecz do zarumienia, zgodnie z instrukcją. Nie otwieraj gofrownicy w trakcie pieczenia!
Upieczone gofry przełóż na kratę, by odparowały, wówczas będą chrupkie do ostatniego kęsa. Podawaj posypane cukrem pudrem lub z sezonowymi owocami i bitą śmietaną lub polane sosem czekoladowym.