Do góry

Desery Przepis na:

Chrupiące ciasteczka migdałowe

Chrupiące ciasteczka migdałowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 499 Ocena: 6233

Dodano:

Odsłon: 2581

Polecam ciasteczka są mega smaczne.

Składniki

  • 300 g. mąki
  • 50 g. mąki migdałowej lub zmiksowanych migdałów bez skórki
  • 2 jaja
  • 125 g. masła
  • 100 g. cukru trzcinowego
  • kilka kropel aromatu migdałowego ,1 łyżeczka proszku do pieczenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Suche składniki mieszamy. W osobnym naczyniu miksujemy masło z cukrem. Stopniowo wbijamy po jednym jajku i wlewamy esencję. Mąkę przesiewamy przez sitko z proszkiem do pieczenia.
    Suche składniki czyli mąki, dodajemy stopniowo do mokrych. Mieszamy łyżką, następnie zagniatamy ciasto ręcznie. Z ciasta formujemy kulę. owijamy we folię i umieszczamy w lodówce na godzinę. Po tym czasie ciasto należy rozwałkować i wykrawać szklanką kółka. Posypać cukrem trzcinowym.
    Piec 180* ok 15 minut lub do zarumienienia brzegów.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń