Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasteczka są mega smaczne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1993
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1673
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1993
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1673
Składniki
Suche składniki mieszamy. W osobnym naczyniu miksujemy masło z cukrem. Stopniowo wbijamy po jednym jajku i wlewamy esencję. Mąkę przesiewamy przez sitko z proszkiem do pieczenia. Suche składniki czyli mąki, dodajemy stopniowo do mokrych. Mieszamy łyżką, następnie zagniatamy ciasto ręcznie. Z ciasta formujemy kulę. owijamy we folię i umieszczamy w lodówce na godzinę. Po tym czasie ciasto należy rozwałkować i wykrawać szklanką kółka. Posypać cukrem trzcinowym. Piec 180* ok 15 minut lub do zarumienienia brzegów.