Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam ciasteczka są mega smaczne.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Suche składniki mieszamy. W osobnym naczyniu miksujemy masło z cukrem. Stopniowo wbijamy po jednym jajku i wlewamy esencję. Mąkę przesiewamy przez sitko z proszkiem do pieczenia. Suche składniki czyli mąki, dodajemy stopniowo do mokrych. Mieszamy łyżką, następnie zagniatamy ciasto ręcznie. Z ciasta formujemy kulę. owijamy we folię i umieszczamy w lodówce na godzinę. Po tym czasie ciasto należy rozwałkować i wykrawać szklanką kółka. Posypać cukrem trzcinowym. Piec 180* ok 15 minut lub do zarumienienia brzegów.