Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chrupiący bukiet warzyw"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4296
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 47
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 88
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 397
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4296
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 47
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 88
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 397
Składniki
Szparagi oczyść, ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości. Przelej zimną wodą, pozostaw do ostudzenia. Groszek opłucz, odetnij końcówki. Przelej wrzątkiem i zimną wodą. Pomidory umyj, pokrój na ósemki. Posiekaj dymki.
Opłucz i osusz liście sałaty. Orzechy upraż na suchej patelni, wystudź. Oliwę utrzyj z miodem, dodaj do smaku sok z cytryny, sól, pieprz oraz sporą szczyptę imbiru.
sosu połącz. Szparagi przekrój na mniejsze kawałki, wymieszaj z groszkiem cukrowym, pomidorami, sałatą oraz dymką. Polej sosem imbirowym, przemieszaj, posyp orzechami włoskimi.
czas ok. 25 min; porcja – 240 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety