Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 2737
Dodano: 23.01.2017
Odsłon: 20829
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Mąkę zmieszać ze śmietaną, zrobić zagłębienie, dodać żółtka, szczyptę soli, proszek do pieczenia i spirytus. Wszystkie składniki wymieszać razem, następnie wyrobić jednolite ciasto.
Ciasto wałkować partiami dość cienko, podsypując delikatnie mąką. Kroić radełkiem lub nożem na paski szerokości 3 cm, długości 10-15 cm. W każdym pasku zrobić na środku nacięcie na 2-3 cm i przewinąć.
Smażyć z obu stron w głębokim oleju na jasnozłoty kolor. Po usmażeniu osączać z tłuszczu, a następnie posypywać cukrem pudrem.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)