Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karnawał to czas słodkości. Dzisiaj zapraszamy na chrusty...pyszne, chrupiące. Smacznego;)
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2828
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2828
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę, sól, dodać żółtka oraz śmietanę i masło. Szybko zagnieść ciasto.Wybić je chwilę tłuczkiem i schłodzić w lodówce.Gdyby ciasto wyszło za luźne , to dosypać niewielką ilość mąki
chłodzone ciasto bardzo cieniutko rozwałkować i pociąć na cienkie paski. W każdym zrobić nacięcie i formować faworki. Rozgrzać olej i partiami smażyć faworki na złoty kolor. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem;)