Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrusty faworki jak kto woli,delikatne i chrupiące do kawy :)
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1617
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 698
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1617
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 698
Składniki
Wszystkie składniki dobrze wyrobić,następnie przez około 10 minut ciasto "ubijać"wałkiem tak aby powstało jak najwięcej pęcherzyków powietrza.Następnie ciasto podzielić na mniejsze porcje,rozwałkowywać bardzo cienko.Wycinać paski,następnie prostokąty lub równoległoboki ok.10 cm(moje jak widać mają różną długość) .Następnie nacinamy w środku i przeciągamy jeden koniec.
W garnku rozgrzać olej i smażyć faworki z dwóch stron na złoty kolor. Osuszyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!