Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrusty faworki jak kto woli,delikatne i chrupiące do kawy :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Wszystkie składniki dobrze wyrobić,następnie przez około 10 minut ciasto "ubijać"wałkiem tak aby powstało jak najwięcej pęcherzyków powietrza.Następnie ciasto podzielić na mniejsze porcje,rozwałkowywać bardzo cienko.Wycinać paski,następnie prostokąty lub równoległoboki ok.10 cm(moje jak widać mają różną długość) .Następnie nacinamy w środku i przeciągamy jeden koniec.
W garnku rozgrzać olej i smażyć faworki z dwóch stron na złoty kolor. Osuszyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem. Smacznego!!!