Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 73 Ocena: 1637
Dodano: 17.01.2015
Odsłon: 10211
> 6 os. | 60 min | średnie | tanie |
Wszystkie składniki dobrze wyrobić,następnie przez około 10 minut ciasto "ubijać"wałkiem tak aby powstało jak najwięcej pęcherzyków powietrza.Następnie ciasto podzielić na mniejsze porcje,rozwałkowywać bardzo cienko.Wycinać paski,następnie prostokąty lub równoległoboki ok.10 cm(moje jak widać mają różną długość) .Następnie nacinamy w środku i przeciągamy jeden koniec.
W garnku rozgrzać olej i smażyć faworki z dwóch stron na złoty kolor.
Osuszyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Futka 18 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Przepyszne chruściki - idealny deserek :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz