Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2526
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1903
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1657
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1593
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2526
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1903
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1657
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1593
Składniki
Jajko i żółtka ubijamy na "puch" z cukrem. Stopniowo - wciąż miksując dodajemy ocet, amaretto, sól i śmietanę oraz miękkie masło i przesianą mąkę. Ciasto wykładamy na blat i wyrabiamy aż stanie się elastyczne i lśniące. Owijamy folią i odkładamy na pół godziny by odpoczęło. Po tym czasie dzielimy ciasto na dwie części i każdą cieniutko wałkujemy. Tniemy na pasy a pasy na mniejsze części. Każdą nacinamy i przewlekamy końce przez nacięcie. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.Odsączamy na papierowym ręczniku. Następnie układamy na talerzach i obficie posypujemy przez sitko cukrem pudrem.