Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
Jajko i żółtka ubijamy na "puch" z cukrem. Stopniowo - wciąż miksując dodajemy ocet, amaretto, sól i śmietanę oraz miękkie masło i przesianą mąkę. Ciasto wykładamy na blat i wyrabiamy aż stanie się elastyczne i lśniące. Owijamy folią i odkładamy na pół godziny by odpoczęło. Po tym czasie dzielimy ciasto na dwie części i każdą cieniutko wałkujemy. Tniemy na pasy a pasy na mniejsze części. Każdą nacinamy i przewlekamy końce przez nacięcie. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.Odsączamy na papierowym ręczniku. Następnie układamy na talerzach i obficie posypujemy przez sitko cukrem pudrem.