Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam je po raz pierwszy. Wyszły całkiem smaczne. Następnym razem zjem je maczając w gorącej czekoladzie.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 152
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31340
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 427
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 152
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31340
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 427
Składniki
Wodę zagotować z solą, masłem i cukrem. Mąkę przesiać do miski. Jajka roztrzepać w drugiej misce. Do mąki stopniowo dodawać gorącą wodę, mieszając drewnianą łyżką. Dodajemz jajka i miksujemy mikserem.
Wkładamy do lodówki na godzinę. Następnie ciasto wkładamy do rękawa z końcówką w kształcie gwiazdki. Paski długości ok. 10 cm wyciskamy do goracego oleju. Smażymy z dwóch stron. Wyciągamy łyżką cedzakowa