Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam je po raz pierwszy. Wyszły całkiem smaczne. Następnym razem zjem je maczając w gorącej czekoladzie.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7007
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30553
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29276
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7007
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30553
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29276
Składniki
Wodę zagotować z solą, masłem i cukrem. Mąkę przesiać do miski. Jajka roztrzepać w drugiej misce. Do mąki stopniowo dodawać gorącą wodę, mieszając drewnianą łyżką. Dodajemz jajka i miksujemy mikserem.
Wkładamy do lodówki na godzinę. Następnie ciasto wkładamy do rękawa z końcówką w kształcie gwiazdki. Paski długości ok. 10 cm wyciskamy do goracego oleju. Smażymy z dwóch stron. Wyciągamy łyżką cedzakowa