Do góry

Desery Przepis na:

Ciacho

Ciacho

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 64

Dodano:

Odsłon: 3970

proste i szybkie

Składniki

  • biszkopt : 5 jajek
  • szklanka mąki
  • szklanka cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • masa: 2 budynie malinowe
  • 3 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 galaretki w kolorze budyniu (u mnie rubinowe)
  • dodatkowo: 2 dowolne galaretki i ew. owoce
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. BISZKOPT: Ubijamy białka z cukrem, dodajemy żółtka, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylać na standardową blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach.

  2. MASA: Na mleku z cukrem ugotować budynie. Zestawić z ognia, wsypać galaretki i mieszać do rozpuszczenia.

  3. Na wystudzony biszkopt wylać gorącą masę. Pozostałe galaretki rozpuścić w mniejszej ilości wody i gdy zaczną tężeć wylać na ostudzone ciasto.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dagita 22 października 2013 Jak duża mniej więcej ma być blaszka do pieczenia? Ponieważ co producent to inne wymiary. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń