Do góry

Desery Przepis na:

Ciacho z borówką amerykańską

Ciacho z borówką amerykańską

Autor:

Przepisów i artykułów: 575 Ocena: 8089

Dodano:

Odsłon: 1973

Sezonowe ciasto z borówką amerykańską i kruszonką. Przygotujesz go i upieczesz bez problemu, jego wykonanie nie wymaga szczególnych umiejętności kulinarnych.

Składniki

  • 2 pełne szklanki mąki pszennej
  • 3 duże jaja
  • 1 kostka masła
  • 3/4 szklanki erytrolu
  • łyżka cukru z wanilią
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • kruszonka ;
  • 500 g. owoców borówki
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 1 łyżka cukru z wanilią
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciacho z borówką amerykańską

Przygotowanie

  1. Miękkie masło należy utrzeć z cukrami, dodawać po jednym jajku, i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Surowe ciasto wyłożyć do formy. Na wierzch wysypać owoce borówki.
    Przystępujemy do zrobienia kruszonki. Do naczynia należy dać wszystkie składniki i wymieszać, aż powstanie sypka konsystencja, jeżeli zajdzie potrzeba dodać mąkę to wskazane jest ją dosypać.
    Gotową kruszonką posypać owoce.
    Ciasto umieścić w piekarniku nagrzanym do 170* i piec 45 minut opcja dół.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń