Do góry

Desery Przepis na:

Ciacho z jabłkami i rabarbarem

Ciacho z jabłkami i rabarbarem

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 693

Dodano:

Odsłon: 1197

wykorzystajcie dopóki są, dobrze wpływają na wygląd skóry, zawierają witaminy A, C i E oraz magnez, potas, sód, żelazo, wapń. Pobudzają perystaltykę jelit, pomagają walczyć z otyłością. W małej dawce powstrzymują biegunki, w dużej ułatwiają wypróżnianie. Pobudzają wydzielanie żółci, przez co ułatwiają trawienie.

Składniki

  • 2,5 szkl mąki
  • 1 szkl cukru
  • 1/2 szkl oleju
  • 1/2 szkl maślanki
  • 3 jajka
  • 2 łyzeczki proszku do pieczenia
  • kruszonka: 1 szkl mąki
  • 1/3 kostki margaryny
  • cukier wanilinowy
  • 1/2 szkl cukru
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciacho z jabłkami i rabarbarem

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki dobrze wymieszać łyżką tj. mąka, cukier, olej, maślanka, jajka, proszek do pieczenia. Następnie wylać ciasto na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Troszkę masy można zostawić i dodać kakao, następnie wylać na jasną cześć ciasta resztę masy. Dodać na to owoce umyte obrane i pokrojone (jabłka, rabarbar ).

  2. W osobnej misce przygotowujemy kruszonkę wszystkie składniki ugniatamy ręką. Gotową kruszonkę posypujemy owoce.

  3. Do rozgrzanego piekarnika wstawiamy ciasto. Piec góra dół [=] 180 stopni 50-60 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

galica13 03 lipca 2013 Dzięki, prosty przepis, wkrótce wypróbuję

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń