Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykorzystajcie dopóki są, dobrze wpływają na wygląd skóry, zawierają witaminy A, C i E oraz magnez, potas, sód, żelazo, wapń. Pobudzają perystaltykę jelit, pomagają walczyć z otyłością. W małej dawce powstrzymują biegunki, w dużej ułatwiają wypróżnianie. Pobudzają wydzielanie żółci, przez co ułatwiają trawienie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3432
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 495
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6848
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 299
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3432
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 495
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 292
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6848
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 299
Składniki
Wszystkie składniki dobrze wymieszać łyżką tj. mąka, cukier, olej, maślanka, jajka, proszek do pieczenia. Następnie wylać ciasto na wysmarowaną tłuszczem blaszkę. Troszkę masy można zostawić i dodać kakao, następnie wylać na jasną cześć ciasta resztę masy. Dodać na to owoce umyte obrane i pokrojone (jabłka, rabarbar ).
W osobnej misce przygotowujemy kruszonkę wszystkie składniki ugniatamy ręką. Gotową kruszonkę posypujemy owoce.
Do rozgrzanego piekarnika wstawiamy ciasto. Piec góra dół [=] 180 stopni 50-60 min