Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasteczka i choć przy pieczeniu nie pachną zbyt pięknie, amoniaku zupełnie nie czuć w gotowych ciasteczkach. Przepis - Babcia, ciasto - mama, wycinanie i dekorowanie - Syn. Rodzinny interes na deszczowy dzień. :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117434
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8128
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3041
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1783
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1384
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117434
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8128
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3041
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1783
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1384
Składniki
Wymieszać mąkę, cukier puder i cukier waniliowy, dodać tłuszcze, wysiekać razem.
1 jajko, 2 żółtka, mleko i sodę dokładnie rozbełtać lub zmiksować - dodać do mąki z tłuszczem. Wyrobić gładkie, plastyczne ciasto - jeśli będzie za twarde, dodać mleka. Chłodzić ok. pół godziny w lodówce.
Ciasto wałkować na grubość 2-3 mm, maczać w rozmąconym białku i cukrze. Piec 10 minut w 150 stopniach, termoobieg.
Smacznego!