Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, smaczne ciasteczka. Nie zawierają cukru, a są słodkie. Z podanych proporcji powinno wyjść około trzydziestu sztuk. Gorąco polecam.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2913
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2913
Składniki
Masło roztopić i wystudzić. Mąkę przesiać przez sito. Dodać proszek do pieczenia i cynamon. Wymieszać. Dodać jajka, ekstrakt waniliowy, masło, daktyle i rodzynki. Zarobić ciasto. Dać je na pół godziny do zamrażarki, aby stężało. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku około 20 minut.