Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, smaczne ciasteczka. Nie zawierają cukru, a są słodkie. Z podanych proporcji powinno wyjść około trzydziestu sztuk. Gorąco polecam.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 712
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 712
Składniki
Masło roztopić i wystudzić. Mąkę przesiać przez sito. Dodać proszek do pieczenia i cynamon. Wymieszać. Dodać jajka, ekstrakt waniliowy, masło, daktyle i rodzynki. Zarobić ciasto. Dać je na pół godziny do zamrażarki, aby stężało. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym do 180 st. C piekarniku około 20 minut.