Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są pyszniutkie, najlepiej smakują z gorącym mlekiem. Przepis jest bardzo prosty. Zapraszam!!
Mikser, miska, stolnica, papier do pieczenia, foremki do ciasteczek
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 177
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 319
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 828
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 177
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 319
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 828
Składniki
Pierwszym krokiem będzie zmiksowanie margaryny z mąką.
Póżniej dodajemy żółtka i proszek do pieczenia - ponownie miksujemy.
Bierzmy stolnicę, posypujemy mąką. Wykładamy na nią ciasto, dzielimy je na dwie części. Pierwszą cześć rozwałkuj i powycinaj ciasteczka. Możesz użyć foremek:)
Do drugiej części do środka dodaj łyżkę kakao, wymieszaj, rozwałkuj i powycinaj kształty. Jajko wbij do miski roztrzep je i pędzlem posmaruj ciasteczka. Kiedy ciasteczka będą posmarowane zanurzaj je w sezamie / płatkach migdałowych. Ja zrobiłam pół na pół. Włóż je do piekarnika na 180 stopni na 15 minut Smacznego!!!