Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z płatków owsianych z bakaliami. Takie na szybką zachciewajkę, bez pieczenia, gotujemy, formujemy, studzimy i podajemy. Smacznego.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 767
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1915
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 427
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 767
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1915
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 427
Składniki
1. Masło lub margarynę przekładamy do garnka i rozpuszczamy, następnie do masła wlewamy mleko, dodajemy kakao i cukier, gotujemy przez około 5 minut na niewielkim ogniu. Często mieszamy.
2. Następnie gdy masa będzie jednolita i lekko gęsta wsypujemy oba rodzaje płatków owsianych, rodzynki i posiekane orzechy, całość dokładnie mieszamy.
3. Następnie za pomocą dwóch łyżek formujemy ciastka i układamy je na papierze do pieczenia, tak uformowane wkładamy do lodówki do zastygnięcia.
4. Gdy ciasteczka zastygną zdejmujemy ostrożnie z papieru i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi około 20 sztuk ciasteczek.