Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z płatków owsianych z bakaliami. Takie na szybką zachciewajkę, bez pieczenia, gotujemy, formujemy, studzimy i podajemy. Smacznego.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30925
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4491
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30925
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4491
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Składniki
1. Masło lub margarynę przekładamy do garnka i rozpuszczamy, następnie do masła wlewamy mleko, dodajemy kakao i cukier, gotujemy przez około 5 minut na niewielkim ogniu. Często mieszamy.
2. Następnie gdy masa będzie jednolita i lekko gęsta wsypujemy oba rodzaje płatków owsianych, rodzynki i posiekane orzechy, całość dokładnie mieszamy.
3. Następnie za pomocą dwóch łyżek formujemy ciastka i układamy je na papierze do pieczenia, tak uformowane wkładamy do lodówki do zastygnięcia.
4. Gdy ciasteczka zastygną zdejmujemy ostrożnie z papieru i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi około 20 sztuk ciasteczek.