Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka z płatków owsianych z bakaliami. Takie na szybką zachciewajkę, bez pieczenia, gotujemy, formujemy, studzimy i podajemy. Smacznego.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 881
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2753
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3249
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 881
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2753
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3249
Składniki
1. Masło lub margarynę przekładamy do garnka i rozpuszczamy, następnie do masła wlewamy mleko, dodajemy kakao i cukier, gotujemy przez około 5 minut na niewielkim ogniu. Często mieszamy.
2. Następnie gdy masa będzie jednolita i lekko gęsta wsypujemy oba rodzaje płatków owsianych, rodzynki i posiekane orzechy, całość dokładnie mieszamy.
3. Następnie za pomocą dwóch łyżek formujemy ciastka i układamy je na papierze do pieczenia, tak uformowane wkładamy do lodówki do zastygnięcia.
4. Gdy ciasteczka zastygną zdejmujemy ostrożnie z papieru i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi około 20 sztuk ciasteczek.