Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszne ciasteczka bezowe z orzechami. Wspaniale do kawy lub jako upominek dla znajomych. Nie zajmą dużo cennego czasu, robi się je bardzo szybko.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Orzechy zmielić drobno za pomocą blendera. W misce spienić białka ze szczypta soli. Do spienionych białek stopniowo dodawać po 1 łyżce cukru pudru, ubijając je na sztywna piane. Pod koniec dodać do nich sok z cytryny.
Do gotowych białek wsypać zmielone orzechy i dobrze wymieszać lyzka. Równe porcje ciasta, wykładać łyżeczką, na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Formować z nich male kulki. Ciasteczka piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 st. C. na funkcji z nawiewem 20 minut, na funkcji piekarnika góra – dół 30 minut.
Upieczone studzić na kratce. Schłodzone ciasteczka posmarować odrobina Nutelli i złączyć dwa ze soba, od strony podstawy. Smacznego!