Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy czekoladowych wypieków.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17634
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15272
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5079
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9015
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17634
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15272
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5079
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9015
Składniki
1. Do rondelka włóż pokrojone masło i połamaną na kosteczki gorzką czekoladę. 2. Gdy się roztopią wymieszaj i odstaw z ognia. 3. Do miski wbij jajka, dodaj cukier i ubijaj przez ok. 5 minut, aż jajka będą puszyste i gęste, a cukier całkowicie rozpuszczony. 4. Wlej masę czekoladową i wymieszaj na jednolitą masę. 5. Wsyp mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia i wymieszaj lub zmiksuj na małych obrotach na jednolitą masę bez grudek. 6. Wymieszaj z posiekanymi migdałami i pokrojoną na kawałeczki czekoladą białą. 7. Przykryj folią spożywczą i wstaw na 10 minut do zamrażarki. 8. Piekarnik nagrzej do 175 stopni C (góra i dół bez termoobiegu). 9. Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. 10. Nabieraj po łyżce masy i wykładaj ją na blaszkę z zachowaniem odstępów. 11. Piecz przez 10 minut. 12. Podczas wyjmowania z piekarnika ciasteczka mają być miękkie w środku, zastygną po ostudzeniu. 13. Smacznego.