Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, kuszące ciasteczka z chrupiącymi orzechami.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
W garnku rozpuścić masło i czekoladę na małej mocy palnika. Gdy składniki w garnku ostygną, dodać jajko i cukier, wymieszać, na koniec wmieszać mąkę i orzechy. Można od razu nakładać łyżką kleksy z ciasta na blaszkę, ale łatwiej poczekać 30 minut aż masa zgęstnieje i formować ładne kulki. Ułożyć je na blaszce w odstępach (ciasteczka rozpływają się podczas pieczenia). Piec 10-15 minut w 160°C. Zostawić ciasteczka na blaszce do lekkiego przestygnięcia, przełożyć na talerz. Świetnie smakują jeszcze lekko ciepłe. ;)