Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu mini cynamonki z ciasta francuskiego.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1285
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 766
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1404
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1285
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 766
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1404
Składniki
W miseczce mieszamy cztery łyżki ksylitolu z łyżką cynamonu. Słodzik który nam pozostanie przechowujemy w zamkniętym słoiczku.
Arkusz ciasta francuskiego wykładamy na lekko oprószony mąką blat.
Ciasto smarujemy roztopionym masłem i obsypujemy cynamonowym słodzikiem.
Ciasto zwijamy wzdłuż krótszego boku, tak aby powstała długa rolka, następnie przygotowaną rolkę ciasta francuskiego kroimy na około trzycentymetrowe kawałki, które przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasteczka smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego.