Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu mini cynamonki z ciasta francuskiego.
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 43
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 78
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 102
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 80
Pasztet z pieczonego kalafiora z ciecierzycą
Odsłon: 43
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 78
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 102
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 80
Składniki
W miseczce mieszamy cztery łyżki ksylitolu z łyżką cynamonu. Słodzik który nam pozostanie przechowujemy w zamkniętym słoiczku.
Arkusz ciasta francuskiego wykładamy na lekko oprószony mąką blat.
Ciasto smarujemy roztopionym masłem i obsypujemy cynamonowym słodzikiem.
Ciasto zwijamy wzdłuż krótszego boku, tak aby powstała długa rolka, następnie przygotowaną rolkę ciasta francuskiego kroimy na około trzycentymetrowe kawałki, które przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasteczka smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego.