Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu mini cynamonki z ciasta francuskiego.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6094
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5892
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6094
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5892
Składniki
W miseczce mieszamy cztery łyżki ksylitolu z łyżką cynamonu. Słodzik który nam pozostanie przechowujemy w zamkniętym słoiczku.
Arkusz ciasta francuskiego wykładamy na lekko oprószony mąką blat.
Ciasto smarujemy roztopionym masłem i obsypujemy cynamonowym słodzikiem.
Ciasto zwijamy wzdłuż krótszego boku, tak aby powstała długa rolka, następnie przygotowaną rolkę ciasta francuskiego kroimy na około trzycentymetrowe kawałki, które przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasteczka smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego.