Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu mini cynamonki z ciasta francuskiego.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 479
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 92
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 479
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 92
Składniki
W miseczce mieszamy cztery łyżki ksylitolu z łyżką cynamonu. Słodzik który nam pozostanie przechowujemy w zamkniętym słoiczku.
Arkusz ciasta francuskiego wykładamy na lekko oprószony mąką blat.
Ciasto smarujemy roztopionym masłem i obsypujemy cynamonowym słodzikiem.
Ciasto zwijamy wzdłuż krótszego boku, tak aby powstała długa rolka, następnie przygotowaną rolkę ciasta francuskiego kroimy na około trzycentymetrowe kawałki, które przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasteczka smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego.