Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przygotowaniu mini cynamonki z ciasta francuskiego.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 449
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 484
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 16937
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 449
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 484
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 16937
Składniki
W miseczce mieszamy cztery łyżki ksylitolu z łyżką cynamonu. Słodzik który nam pozostanie przechowujemy w zamkniętym słoiczku.
Arkusz ciasta francuskiego wykładamy na lekko oprószony mąką blat.
Ciasto smarujemy roztopionym masłem i obsypujemy cynamonowym słodzikiem.
Ciasto zwijamy wzdłuż krótszego boku, tak aby powstała długa rolka, następnie przygotowaną rolkę ciasta francuskiego kroimy na około trzycentymetrowe kawałki, które przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasteczka smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Smacznego.