Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oprócz pierników polecam też takie ciastka do kawy w blasku choinki.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34679
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3984
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34679
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3984
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w bardzo drobną kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo rozpuszczone masło. Ucierać. Następnie dodawać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Mieszać do połączenia składników. Na koniec dodać jabłuszka. Wymieszać. Małe porcje ciasta układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 20-25 min. Gotowe, wystudzone ciasteczka oprószyć cukrem pudrem. Z tej porcji wyszło mi 20 ciasteczek. Smacznego