Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo czekoladowe ciastka dla wszystkich fanów czekolady i rodzynek:)
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 242
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1189
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 242
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1189
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Składniki
Wlewamy do rondelka amaretto i rodzynki. Podgrzewamy je ale nie gotujemy. Następnie odstawiamy do wystygnięcia.
Do następnego garnka wrzucamy 2,5 tabliczki czekolady i masło. Doprowadzamy czekoladę do rozpuszczenia. Następnie ostudzamy rozpuszczoną czekoladę.
Jajka ubijkamy z cukrem na puszystą pianę, dodajemy cukier wanilinowy. Ciągle ubijając masę jajeczną dodajemy stopioną i przestudzoną mase czekoladową. Do powstałej masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i przyprawe do piernika( niekoniecznie) ja dodaję ze względu na korzenny smak.
Mieszamy całą masę, na końcu dodajemy rodzynki i pozostałą czekoladępokrojoną w kostkę. Nabieramy na łyżkę masę i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Zachowujemy odstęp bo ciastka rosną. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach. Smacznego!