Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo czekoladowe ciastka dla wszystkich fanów czekolady i rodzynek:)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 222
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 949
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 222
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 949
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4042
Składniki
Wlewamy do rondelka amaretto i rodzynki. Podgrzewamy je ale nie gotujemy. Następnie odstawiamy do wystygnięcia.
Do następnego garnka wrzucamy 2,5 tabliczki czekolady i masło. Doprowadzamy czekoladę do rozpuszczenia. Następnie ostudzamy rozpuszczoną czekoladę.
Jajka ubijkamy z cukrem na puszystą pianę, dodajemy cukier wanilinowy. Ciągle ubijając masę jajeczną dodajemy stopioną i przestudzoną mase czekoladową. Do powstałej masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i przyprawe do piernika( niekoniecznie) ja dodaję ze względu na korzenny smak.
Mieszamy całą masę, na końcu dodajemy rodzynki i pozostałą czekoladępokrojoną w kostkę. Nabieramy na łyżkę masę i układamy na blaszce wyłożonej pergaminem. Zachowujemy odstęp bo ciastka rosną. Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach. Smacznego!