Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo miękkie i słodkie ciasteczka, polecam do porannej kawki i nie tylko! Można dowolnie dekorować i według upodobań przełożyć marmoladą bądź nutellą!
Z margaryny, maki pszennej, octu, proszku do pieczenia, żółtek, cukru pudru zagniatamy ciasto. Wkładamy na noc do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,4 milimetry. Z ciasta wykrawamy foremkami ciasteczka. Układamy na formie posmarowanej tłuszczem i pieczemy do 10 minut w 180 stopniach. Dekorujemy polewą czekoladową
Piernik to jedno z moich ulubionych ciast. W pierniku lubię jego zapach i sma...
Odsłon: 1629
Przepis na piernik na szybko , czyli ciasto dla zabieganych. Ekspresowo, łatw...
Odsłon: 17619
Wspaniała i smaczna sałatka na dobrą przekąskę.
Odsłon: 1143
Wspaniała i smaczna sałatka na dobrą przekąskę.
Odsłon: 1143
Składniki
Z margaryny, maki pszennej, octu, proszku do pieczenia, żółtek, cukru pudru zagniatamy ciasto. Wkładamy na noc do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,4 milimetry. Z ciasta wykrawamy foremkami ciasteczka. Układamy na formie posmarowanej tłuszczem i pieczemy do 10 minut w 180 stopniach. Dekorujemy polewą czekoladową
Przepisy Desery
Desery
Blok czekoladowy
Desery
Ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Serowe racuchy
Desery
CIASTO SNIKERS
Blok czekoladowy
Blok czekoladowy to przysmak z czasów późnego PRL, kiedy słodycze – zwłaszcza...
Odsłon: 87
Ciasto z jabłkami i budyniem
Kruche ciasto z kawałkami jabłek i budyniem. Doskonały smakołyk do popołudnio...
Odsłon: 105