Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka francuskie

Ciasteczka francuskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18529

Dodano:

Odsłon: 231

Szybki deserek z ciasta francuskiego.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasteczka francuskie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ciasto rozłożyć na stolnicy i wyciąć z niego foremką ciasteczka dowolnego kształtu, po czym posmarować je rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem. Przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na złoty kolor i ostudzić. Truskawki opłukać, osuszyć. Banana obrać, rozetrzeć widelcem, szybko wymieszać z sokiem cytrynowym i miodem. Upieczone ciasteczka smarować masą bananową, na wierzch ułożyć truskawki, podawać od razu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń