Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deserek z ciasta francuskiego.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5797
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1248
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12463
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5239
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5797
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1248
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12463
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5239
Składniki
Wykonanie: Ciasto rozłożyć na stolnicy i wyciąć z niego foremką ciasteczka dowolnego kształtu, po czym posmarować je rozbełtanym jajkiem i posypać cukrem. Przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni na złoty kolor i ostudzić. Truskawki opłukać, osuszyć. Banana obrać, rozetrzeć widelcem, szybko wymieszać z sokiem cytrynowym i miodem. Upieczone ciasteczka smarować masą bananową, na wierzch ułożyć truskawki, podawać od razu.