Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka twarogowe. Nie mają żadnych dodatków, tylko ciasto maczane w cukrze, a smakują naprawdę bardzo dobrze.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34734
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34734
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę. Dodać masło, utarte na tarce o dużych oczkach. Następnie dodać pokruszony twaróg i delikatnie wymieszać. Wbić jajko i dodać śmietanę. Zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię aluminiową i schłodzić godzinę w lodówce.
Po tym czasie, ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką i rozwałkować. Cukier wsypać do miseczki. Z ciasta wykrawać szklanką krążki.
Krążek włożyć do cukru i docisnąć, żeby cukier się przykleił. Złożyć na pół, ponownie jedna strona zanurzyć w cukrze.
Następnie, złożyć jeszcze na pół. Ponownie jedną stroną, zanurzyć w cukrze. Układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, cukrem do góry.
Piec w temperaturze 180 stopni, 30 minut.