Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przepis na pyszne i chrupiące ciasteczka imbirowe, bardzo aromatyczne, z nutą ostrości, idealne do kawy lub herbaty :-)
 
         
         
         
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26028
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3498
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1455
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26028
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3498
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1455
 
         
         
                Składniki
1. W misce mieszamy wszystkie suche składniki. Na filmie nie ma ujęcia z dodaniem 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, której w ciasteczkach nie zabrakło - zapomniałam włączyć nagrywanie... 2. Następnie dodajemy 250 g miękkiego masła i jajko. I mieszamy wszystko łyżką. 3. Następnie przerzucamy na blat i zagniatamy. Można odrobinę podsypać mąką, ale nie za dużo. Zagniecione ciasto dzielimy na pół - po jednej części na blachę. Ciasta nie chłodzimy w lodówce. 4. Ciasteczka tworzymy w ten sposób, że odrywamy porcję ciasta, kulamy w dłoniach i dociskamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. 5. Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika na najwyższe pięterko i pieczemy przez ok. 15-17 minut z termoobiegiem lub bez, to zależy od Waszego piekarnika. Ciasteczka powinny upiec się na chrupko. Są przepyszne, smacznego :-)