Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kruche.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1791
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 56
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 170
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1791
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 56
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 170
Składniki
Ciepłe masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy mąki, jajko, proszek do pieczenia, mleko i imbir. Całość zagniatamy ręcznie lub za pomocą miksera na małych obrotach. Mieszamy krótko - tylko do połączenia składników. Na końcu dodajemy posiekane dość drobno morele i mieszamy. Z ciasta odrywamy po kawałku, formujemy kulki i delikatnie spłaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 18-22 minuty, aż ciasteczka lekko się zarumienią. Po upieczeniu są miękkie i bardzo kruche, musimy pozostawić je do ostudzenia, aby stwardniały. Po ostudzeniu posypujemy je cukrem pudrem.