Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kruche.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 371
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 371
Składniki
Ciepłe masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy mąki, jajko, proszek do pieczenia, mleko i imbir. Całość zagniatamy ręcznie lub za pomocą miksera na małych obrotach. Mieszamy krótko - tylko do połączenia składników. Na końcu dodajemy posiekane dość drobno morele i mieszamy. Z ciasta odrywamy po kawałku, formujemy kulki i delikatnie spłaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 18-22 minuty, aż ciasteczka lekko się zarumienią. Po upieczeniu są miękkie i bardzo kruche, musimy pozostawić je do ostudzenia, aby stwardniały. Po ostudzeniu posypujemy je cukrem pudrem.