Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kruche.
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki pros...
Odsłon: 29
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 509
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 173
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 310
Dzisiaj trochę rogalików przygotowanych do popołudniowej kawki. Rogaliki pros...
Odsłon: 29
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 509
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 173
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 310
Składniki
Ciepłe masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy mąki, jajko, proszek do pieczenia, mleko i imbir. Całość zagniatamy ręcznie lub za pomocą miksera na małych obrotach. Mieszamy krótko - tylko do połączenia składników. Na końcu dodajemy posiekane dość drobno morele i mieszamy. Z ciasta odrywamy po kawałku, formujemy kulki i delikatnie spłaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 18-22 minuty, aż ciasteczka lekko się zarumienią. Po upieczeniu są miękkie i bardzo kruche, musimy pozostawić je do ostudzenia, aby stwardniały. Po ostudzeniu posypujemy je cukrem pudrem.