Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasteczka z imbirem i suszonymi morelami. Są delikatne, maślane i kruche.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 89
Dziś do pracy.
Odsłon: 114
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 126
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15389
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 302
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 89
Dziś do pracy.
Odsłon: 114
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 126
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15389
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 302
Składniki
Ciepłe masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy mąki, jajko, proszek do pieczenia, mleko i imbir. Całość zagniatamy ręcznie lub za pomocą miksera na małych obrotach. Mieszamy krótko - tylko do połączenia składników. Na końcu dodajemy posiekane dość drobno morele i mieszamy. Z ciasta odrywamy po kawałku, formujemy kulki i delikatnie spłaszczamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 18-22 minuty, aż ciasteczka lekko się zarumienią. Po upieczeniu są miękkie i bardzo kruche, musimy pozostawić je do ostudzenia, aby stwardniały. Po ostudzeniu posypujemy je cukrem pudrem.