Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona przysmaku ciasteczkowego potwora ;) Tym razem proponuję przygotowanie niezwykle smakowitych i aromatycznych ciasteczek kokosowych z kawałkami mlecznej czekolady, która dodatkowo rozpieszcza nasze podniebienie :D Ciasteczka są proste i szybkie w przygotowaniu, a znikają równie szybko ;)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13122
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2494
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4553
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13122
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2494
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4553
Składniki
Masło, cukier i jajka ucieramy na jednolitą masę. Pod koniec ucierania dodajemy kilka kropel aromatu waniliowego.
Do powstałej masy dodajemy makę, wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia i wyrabiamy ciasto.
Następnie dodajemy posiekaną mleczną czekoladę i mieszamy. Powstałe ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy na około 15 minut do zamrażarki.
Po tym czasie porcje ciasta rolujemy w dłoniach, delikatnie spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia z zachowaniem odpowiednich odstępów, gdyż ciasteczka urosną.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 10 minut.
Ciasteczka studzimy, a następnie przechowujemy je w metalowej puszce.
Życzę smacznego! :)