Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite ciasteczka kokosowo - kakaowe z nutą kardamonu. Ciasteczka idealnie sprawdzą się na mały deser lub dodatek do popołudniowej kawy. Najmniejsi smakosze będą zachwyceni, gdy smak ciasteczek dopełni kubeczek ciepłego kakao.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97278
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1923
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5758
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5762
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97278
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1923
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5758
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5762
Składniki
Masło, jajka i cukier ubijamy za pomocą miksera na jednolitą i gładką masę, dodając do niej także kilka kropel aromatu migdałowego.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy kakao, szczyptę soli, proszek do pieczenia, kardamon oraz wiórki kokosowe i wszystko dokładnie mieszamy.
Suche składniki z miski łączymy z mokrą masą i wyrabiamy ciasto, które schładzamy przez około 20 minut w lodówce. Po tym czasie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 12 minut.
Ciasteczka studzimy i przechowujemy je w metalowej puszce.
Życzę smacznego! :)