Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite ciasteczka kokosowo - kakaowe z nutą kardamonu. Ciasteczka idealnie sprawdzą się na mały deser lub dodatek do popołudniowej kawy. Najmniejsi smakosze będą zachwyceni, gdy smak ciasteczek dopełni kubeczek ciepłego kakao.
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 250
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2486
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 250
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2486
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 57
Składniki
Masło, jajka i cukier ubijamy za pomocą miksera na jednolitą i gładką masę, dodając do niej także kilka kropel aromatu migdałowego.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy kakao, szczyptę soli, proszek do pieczenia, kardamon oraz wiórki kokosowe i wszystko dokładnie mieszamy.
Suche składniki z miski łączymy z mokrą masą i wyrabiamy ciasto, które schładzamy przez około 20 minut w lodówce. Po tym czasie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Blaszkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy przez około 12 minut.
Ciasteczka studzimy i przechowujemy je w metalowej puszce.
Życzę smacznego! :)