Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo kruche
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10710
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 921
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10710
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 921
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Składniki
Robimy ciasto kruche : wszystkie składniki( oprócz kakao ) siekamy, i zagniatamy ciasto.Dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao. Obie kule owinięte w folię ,wstawiamy na 30 min. do lodówki.
Z każdej porcji ciasta formujemy wałeczki o grubości ołówka i długośći ok.15 cm , skręcamy je wokół siebie i zawijamy, wychodzą wianuszki, można robić spirale , albo wykrawać okragłe ciasteczka.
Gotowe ciasteczka smarujemy żółtkiem rozmąconym ze smietaną. Pieczemy w temp.200*C , przez 12-15 min.