Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo kruche
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 815
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 815
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 938
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Składniki
Robimy ciasto kruche : wszystkie składniki( oprócz kakao ) siekamy, i zagniatamy ciasto.Dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy kakao. Obie kule owinięte w folię ,wstawiamy na 30 min. do lodówki.
Z każdej porcji ciasta formujemy wałeczki o grubości ołówka i długośći ok.15 cm , skręcamy je wokół siebie i zawijamy, wychodzą wianuszki, można robić spirale , albo wykrawać okragłe ciasteczka.
Gotowe ciasteczka smarujemy żółtkiem rozmąconym ze smietaną. Pieczemy w temp.200*C , przez 12-15 min.