Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proste i szybkie ciasteczka krucho maślane przygotowane zaledwie z kilku składników. Są smaczne i lubiane przez dzieciaki i osoby dorosłe. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, miska, widelec, łyżka,
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 442
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5172
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3366
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 442
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5172
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3366
Składniki
Wszystkie składniki przełożyć do miski, wymieszać do połączenia , a nastepnie zagnieść na gładkie jednolite ciasto. Z ciasta uformować małe kulki, tak wielkości orzecha włoskiego. Kulki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczyć delikatnie widelcem robiąc jednocześnie wzorek. Można robić paski lub do połowy zagnieść , albo kratkę wybór należy do Was. Tak przygotowane ciastka piec w 180 stopniach około 15 - 20 minut. Po czym wyjąć wystudzić. Połowę ciasteczek udekorowałam , zanurzając w rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekoladzie deserowej i oprószyłam wiórkami kokosowymi. Smacznego
Ciastka przygotowane do pieczenia.
Upieczone i ozdobione ciasteczka.