Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proste i szybkie ciasteczka krucho maślane przygotowane zaledwie z kilku składników. Są smaczne i lubiane przez dzieciaki i osoby dorosłe. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, miska, widelec, łyżka,
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 915
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5506
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17810
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 915
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5506
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8672
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17810
Składniki
Wszystkie składniki przełożyć do miski, wymieszać do połączenia , a nastepnie zagnieść na gładkie jednolite ciasto. Z ciasta uformować małe kulki, tak wielkości orzecha włoskiego. Kulki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, spłaszczyć delikatnie widelcem robiąc jednocześnie wzorek. Można robić paski lub do połowy zagnieść , albo kratkę wybór należy do Was. Tak przygotowane ciastka piec w 180 stopniach około 15 - 20 minut. Po czym wyjąć wystudzić. Połowę ciasteczek udekorowałam , zanurzając w rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekoladzie deserowej i oprószyłam wiórkami kokosowymi. Smacznego
Ciastka przygotowane do pieczenia.
Upieczone i ozdobione ciasteczka.