Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka kukurydziano-orzechowe

Ciasteczka kukurydziano-orzechowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 257 Ocena: 1804

Dodano:

Odsłon: 274

Pyszne, bardzo kruche i delikatne ciasteczka kukurydziane z dodatkiem zmielonych orzechów. Polecam przepis.

Składniki

  • 250 g masła,
  • 3 czubate łyżeczki majonezu,
  • 120 g cukru,
  • 1 łyżeczka płaska proszku do pieczenia,
  • 200 g mąki pszennej,
  • 150 g mąki kukurydzianej,
  • pół szklanki orzechów laskowych.
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasteczka kukurydziano-orzechowe

Przygotowanie

  1. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy majonez, mąkę kukurydzianą i pszenną oraz proszek do pieczenia. Szybko zagniatamy ciasto.

    Orzechy mielimy na mąkę.

    Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia.

    Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w orzechach i wykładamy na blaszkę, lekko spłaszczamy.

    Pieczemy około 15 minut w 190 stopniach.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń