Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie sprawdzają się jako mała przekąska podczas spotkań z przyjaciółmi. Są sycące, nie za słodkie (sami ustalamy, jak dużą warstwę stanowi dżem), a marchewka, niestety, bywa niewyczuwalna.
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 90
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1182
Dziś do pracy.
Odsłon: 42
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 745
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 90
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1182
Dziś do pracy.
Odsłon: 42
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 745
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia oraz starte na tarce kostki margaryny łączymy z drobno startą marchewką Wyrabiamy gładkie ciasto, które następnie odstawiamy do lodówki na około 20 minut Po tym czasie ciasto cienko rozwałkowujemy i lepimy ciastka dodając do środka marmoladę.
Pieczemy w temperaturze 180º przez około 25 minut Ostudzone ciasteczka możemy oprószyć cukrem pudrem