Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie sprawdzają się jako mała przekąska podczas spotkań z przyjaciółmi. Są sycące, nie za słodkie (sami ustalamy, jak dużą warstwę stanowi dżem), a marchewka, niestety, bywa niewyczuwalna.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2446
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3394
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1459
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2176
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2446
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3394
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1459
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2176
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia oraz starte na tarce kostki margaryny łączymy z drobno startą marchewką Wyrabiamy gładkie ciasto, które następnie odstawiamy do lodówki na około 20 minut Po tym czasie ciasto cienko rozwałkowujemy i lepimy ciastka dodając do środka marmoladę.
Pieczemy w temperaturze 180º przez około 25 minut Ostudzone ciasteczka możemy oprószyć cukrem pudrem