Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka maślane

Ciasteczka maślane

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 1267

Dodano:

Odsłon: 11196

Pyszne, kruche ciasteczka maślane. Proste i błyskawiczne do przygotowania, wręcz idealne na dziecięcą zachciankę.
Reklama
Reklama
Ciasteczka maślane

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:

    Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze lub szybko siekamy i zagniatamy do uzyskania gładkiego i elastycznego ciasta. Następnie formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą i chodzimy przez godzinę. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 °C. Z ciasta odrywamy po kawałku i formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce. Za pomocą widelca delikatnie spłaszczamy, aby uzyskać charakterystyczny wzór. Pieczemy przez 15 minut, aż się delikatnie zarumienią. Ciasteczka przechowujemy szczelnie zamknięte w metalowej puszce do paru dni.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń