Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe z wykonaniu, aromatyczne ciasteczka, polecam.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 213
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 95
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 205
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 213
Składniki
Listki mięty rozdrabniamy z malakserze. Dodajemy miękkie masło, cukier puder i początkowo 220 g mąki.
W miarę potrzeby dosypujemy mąkę. Należy pamiętać że im mniej dodamy mąki , tym bardziej chrupiące będą ciasteczka. Ciasto zawinąć w przezroczystą folię i schłodzić. Na blat obficie posypany mąką, kładziemy ciasto, przykrywamy folią, wałkujemy na grubość 3/4-1 cm, i wykrawamy dowolne wzory.
Ciasto jest dość miękkie,i jeśli chcemy na górze zrobić ozdobny wzór dobrze jest wierzch lekko podsypać mąką. Kwiaty do ciasteczek przyklejamy na wodę. Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 190 C około 12 minut. Powinny mieć delikatnie beżowy kolor.