Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne migdałowe ciasteczka przekładane masą marcepanową.
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, uformować kulę i odłożyć do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie ciasto zagnieść i rozwałkować na cienki placek na posypanej mąką stolnicy. Wyciąć parzystą liczbę gwiazdek (ok. 50-60 sztuk).
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układać gwiazdki i piec ok. 10 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Składniki masy zagnieść i rozwałkować cienko między dwoma kawałkami folii spożywczej. Wyciąć 25-30 gwiazdek.
Galaretkę podgrzać na małym ogniu, następnie posmarować nią połowę upieczonych gwiazdek. Na galaretce położyć marcepanowe gwiazdki. Przykryć pozostałymi gwiazdkami z ciasta i lekko docisnąć. Wierzch ciastek ozdobić pisakami cukrowymi. Pozostawić do zastygnięcia.
Smacznego :)
Kruche ciasteczka, które smakują świętami!
Odsłon: 589
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 143
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 24
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 23
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 143
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 24
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 23
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, uformować kulę i odłożyć do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie ciasto zagnieść i rozwałkować na cienki placek na posypanej mąką stolnicy. Wyciąć parzystą liczbę gwiazdek (ok. 50-60 sztuk).
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układać gwiazdki i piec ok. 10 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Składniki masy zagnieść i rozwałkować cienko między dwoma kawałkami folii spożywczej. Wyciąć 25-30 gwiazdek.
Galaretkę podgrzać na małym ogniu, następnie posmarować nią połowę upieczonych gwiazdek. Na galaretce położyć marcepanowe gwiazdki. Przykryć pozostałymi gwiazdkami z ciasta i lekko docisnąć. Wierzch ciastek ozdobić pisakami cukrowymi. Pozostawić do zastygnięcia. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 221
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 210