Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące ciasteczka do kawki.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
jajko z cukrem utrzeć aż masa będzie gęsta i jasna. Dodać łyżkę mąki a na końcu wsypać płatki migdałowe i wyłuskaną dynię. Jeśli ktoś lubi można dodać wyłuskany słonecznik.Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać łyżką małe placki ciasta. Widelcem namoczonym w mleku naciskać placki aby były cienkie. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 15-20 minut. Mi wyszło około 10 ciasteczek z tej porcji.