Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, ale jednocześnie miękkie i wilgotne ciasteczka z kawałkami czekolady. Przepis z blogu "moje wypieki". Z porcji wychodzi ok. 30 szt.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 795
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12529
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 795
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12529
Składniki
Masło utrzeć z cukrem. Dodać roztrzepane jajka, mąkę, proszek, mleko w proszku, aromat waniliowy. Wymieszać najpierw mikserem, później wyrobić rękami na jednolitą masę. Na końcu dodać posiekaną na kawałki czekoladę. Wymieszać. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczać i układać na blasze. Piec 10 min. w temp. 200st.