Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka muszelki są puszyste, kruche i świetnie smakują samodzielnie oraz po posypaniu cukrem pudrem. Do ich wykonania przydatna będzie specjalna foremka, która nada kształt. Możesz też przełożyć masę do rękawa i zrobić dowolnie wyglądające ciasteczka.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 38
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 133
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 89
Składniki
Oddziel białka od żółtek i wraz ze szczyptą soli zacznij miksować na wysokich obrotach. Kiedy zrobią się gęste, partiami dodawaj cukier i ubijaj dalej aż zrobi się lśniąca, biała, sztywna piana. Zmniejsz obroty miksowania i dodaj żółtka. Krótko zmiksuj.
Mąkę przesiej, dodaj do przygotowanej masy. Dołóż też masło (jeśli nie jest miękkie, możesz je najpierw rozpuścić, a po ostudzeniu dodać) i wlej wodę. Delikatnie wymieszaj łyżką albo szpatułką.
Wyłóż masę do foremki, wypełniając ją na ⅔ wysokości. Piecz około 15 minut w 175°C bez termoobiegu.