Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie do zrobienia. Kruche w smaku.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34867
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15255
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34867
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15255
Składniki
Mąkę z solą przesiać na blat. Masło i margarynę zetrzeć na grubych oczkach. Stopniowo dolewać piwo. Zarobić ciasto. Podzielić na cztery równe części. Każdą cienko rozwałkować i pociąć na kwadraty. Na środku każdego -kłaść po łyżeczce twardej marmolady a rogi zawinąć do środka. Kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec przez 20 minut w tem. 180 stopni. Upieczone ciastka oprószyć cukrem pudrem.