Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka o wyrazistym smaku pomarańczy. Do poczęstunku karnawałowego idealne!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Margarynę ucieramy z jajkiem i cukrem. Pomarańczę dokładnie myjemy, sparzamy i ścieramy na tarce skórkę, dodajemy ją do ciasta. Czekoladę łamiemy w kostkę i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (czasem czekolada jest dość gęsta można wtedy dodać kilka łyżek mleka, łatwiej się rozpuści) lekko ją studzimy i dodajemy do ciasta. Miksujemy. Mąkę, proszek do pieczenia i sok dodajemy do ciasta, miksujemy. Wkładamy na 30 minut do lodówki. Ciasto obficie posypujemy mąką pszenną i chwilę wyrabiamy jeszcze ciasto. Rozwałkowujemy na 4 mm i wykrawamy foremkami ciasteczka Układamy na foremce wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 15 minut. Chłodne polewamy polewą i przekładamy nutellą.