Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka o wyrazistym smaku pomarańczy. Do poczęstunku karnawałowego idealne!
Nie lada gratka dla miłośników drobiu i odważnych owocowych smaków. Pyszna i...
Odsłon: 3061
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 692
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 1055
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 442
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 692
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 1055
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 442
Składniki
Margarynę ucieramy z jajkiem i cukrem. Pomarańczę dokładnie myjemy, sparzamy i ścieramy na tarce skórkę, dodajemy ją do ciasta. Czekoladę łamiemy w kostkę i rozpuszczamy w kąpieli wodnej (czasem czekolada jest dość gęsta można wtedy dodać kilka łyżek mleka, łatwiej się rozpuści) lekko ją studzimy i dodajemy do ciasta. Miksujemy. Mąkę, proszek do pieczenia i sok dodajemy do ciasta, miksujemy. Wkładamy na 30 minut do lodówki. Ciasto obficie posypujemy mąką pszenną i chwilę wyrabiamy jeszcze ciasto. Rozwałkowujemy na 4 mm i wykrawamy foremkami ciasteczka Układamy na foremce wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 15 minut. Chłodne polewamy polewą i przekładamy nutellą.
Przepisy Desery
Desery
Babka Oreo
Desery
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Desery
Babka cytrynowo-pomarańczowa
Desery
BABKA MARMURKOWA z masłem - pyszna i łatwa w przygotowaniu
Babka Oreo
Ciastka Oreo są pyszne. Jeśli zgadzasz się z tą tezą, z pewnością smakować ci...
Odsłon: 1980
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Bardzo smaczna szarlotka na krucho-drozdzowym, wyjątkowo delikatnym i mięciu...
Odsłon: 807