Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na bazie kokosanek, zrobiłam ciasteczka orzechowe. Zamiast wiórek kokosowych, dodałam drobno posiekane, orzechy włoskie. Mam ich mały zapas :) Miałam też, zamrożone białka i tak dopasowałam, jedno do drugiego :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2240
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1343
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 504
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3510
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1150
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2240
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1343
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 504
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3510
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1150
Składniki
Masło roztopić w rondelku. Zostawić do wystudzenia. Orzechy drobno posiekać, wsypać do wystudzonego masła. Dodać wiórki kokosowe. Wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie powoli dodawać cukier, cały czas ubijając. Kiedy masa będzie gęsta i lśniąca, dodawać po łyżce orzechy z masłem. Po każdym dodaniu orzechów, delikatnie wymieszać łyżką. Gotową masę wykładać łyżka na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc okrągłe ciastka.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 15-20 minut. Ściągać z blaszki po wystudzeniu, bo dopiero wtedy twardnieją. Przechowywać w puszcze.