Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na bazie kokosanek, zrobiłam ciasteczka orzechowe. Zamiast wiórek kokosowych, dodałam drobno posiekane, orzechy włoskie. Mam ich mały zapas :) Miałam też, zamrożone białka i tak dopasowałam, jedno do drugiego :)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 811
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 225
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31449
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 463
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 811
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 225
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31449
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 463
Składniki
Masło roztopić w rondelku. Zostawić do wystudzenia. Orzechy drobno posiekać, wsypać do wystudzonego masła. Dodać wiórki kokosowe. Wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie powoli dodawać cukier, cały czas ubijając. Kiedy masa będzie gęsta i lśniąca, dodawać po łyżce orzechy z masłem. Po każdym dodaniu orzechów, delikatnie wymieszać łyżką. Gotową masę wykładać łyżka na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc okrągłe ciastka.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 15-20 minut. Ściągać z blaszki po wystudzeniu, bo dopiero wtedy twardnieją. Przechowywać w puszcze.