Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na bazie kokosanek, zrobiłam ciasteczka orzechowe. Zamiast wiórek kokosowych, dodałam drobno posiekane, orzechy włoskie. Mam ich mały zapas :) Miałam też, zamrożone białka i tak dopasowałam, jedno do drugiego :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113604
Składniki
Masło roztopić w rondelku. Zostawić do wystudzenia. Orzechy drobno posiekać, wsypać do wystudzonego masła. Dodać wiórki kokosowe. Wymieszać. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Następnie powoli dodawać cukier, cały czas ubijając. Kiedy masa będzie gęsta i lśniąca, dodawać po łyżce orzechy z masłem. Po każdym dodaniu orzechów, delikatnie wymieszać łyżką. Gotową masę wykładać łyżka na blaszkę, wyłożoną papierem do pieczenia, tworząc okrągłe ciastka.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 15-20 minut. Ściągać z blaszki po wystudzeniu, bo dopiero wtedy twardnieją. Przechowywać w puszcze.