Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczkowa klasyka
Właściwości zdrowotne płatków owsianych są powszechnie na tyle znane, że nie...
Odsłon: 5046
Łabędzi puch to ciasto, którego nazwa zobowiązuje. Śnieżnobiałe wiórki kokoso...
Odsłon: 1705
Dzisiaj tak na szybki obiad ryż z kurczakiem, proste , smaczne danie .
Odsłon: 217
Łabędzi puch to ciasto, którego nazwa zobowiązuje. Śnieżnobiałe wiórki kokoso...
Odsłon: 1705
Dzisiaj tak na szybki obiad ryż z kurczakiem, proste , smaczne danie .
Odsłon: 217
Składniki
Płatki owsiane lub musli, wiórki kokosowe, cukier puder oraz mąkę wsypać do miski i wszystko dokładnie wymieszać.
Masło lub margarynę roztopić w rondelku na niewielkim ogniu, po czym dodać miód. Wymieszać razem. Sodę rozpuścić w 2 łyżkach wrzącej wody i dodać do rondelka z masłem i miodem, a następnie wlać całość do miski ze składnikami suchymi i wymieszać.
Z owsianej macy lepić kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i wykładać na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, zachowując odstępy między ciasteczkami. Piec w temperaturze 180 stopni przez 8-10 minut. Po wyjęciu ciasteczka są miękkie, należy zostawić je na blaszce na kilka minut, a następnie przenieść na kratkę do całkowitego wystudzenia.
Przepisy Desery
Desery
Deser brzoskwiniowy
Desery
Biało-czarne ciasto z morelami
Desery
Łabędzi puch
Desery
Mazurek wielkanocny Magdy Gessler
Deser brzoskwiniowy
Efektowny deser z masy serowo -śmietanowej i musu brzoskwiniowego, coś na wzó...
Odsłon: 15
Biało-czarne ciasto z morelami
Propozycja na szybkie ciasto z morelami. Smaczne i lekkie. Polecam!
Odsłon: 23