Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 319
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 56
Składniki
Żurawinę zalewam wrzątkiem i zostawiam na 5-10 minut, następnie osączam na sitku.
Suche składniki: mąkę, płatki owsiane, sól, proszek do pieczenia oraz cynamon mieszam w jednej misce.
Miękkie masło ucieram z cukrem, kolejno dodaję żółtka i dalej miksuję.
Następnie dodaję wszystkie suche składniki, miksuję, na koniec wsypuję żurawinę i mieszam do połączenia się składników.
Piekarnik nagrzewam do 180 stopni C, blachę wykładam papierem lub matą do pieczenia.
Łyżką nabieram porcje ciasta, lepię z nich kulki, delikatnie spłaszczam, aby kształtem przypominały ciasteczka i układam na blaszce w lekkich odstępach.
Piekę przez ok. 15-25 minut, aż ciasteczka będą złociste. Najlepsze są po kilku dniach :)