Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane z żurawiną
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 23
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1665
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 252
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 378
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 448
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 23
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 1665
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 252
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 378
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 448
Składniki
Żurawinę zalewam wrzątkiem i zostawiam na 5-10 minut, następnie osączam na sitku.
Suche składniki: mąkę, płatki owsiane, sól, proszek do pieczenia oraz cynamon mieszam w jednej misce.
Miękkie masło ucieram z cukrem, kolejno dodaję żółtka i dalej miksuję.
Następnie dodaję wszystkie suche składniki, miksuję, na koniec wsypuję żurawinę i mieszam do połączenia się składników.
Piekarnik nagrzewam do 180 stopni C, blachę wykładam papierem lub matą do pieczenia.
Łyżką nabieram porcje ciasta, lepię z nich kulki, delikatnie spłaszczam, aby kształtem przypominały ciasteczka i układam na blaszce w lekkich odstępach.
Piekę przez ok. 15-25 minut, aż ciasteczka będą złociste. Najlepsze są po kilku dniach :)