Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka owsiane z żurawiną
Żurawinę zalewam wrzątkiem i zostawiam na 5-10 minut, następnie osączam na sitku.
Suche składniki: mąkę, płatki owsiane, sól, proszek do pieczenia oraz cynamon mieszam w jednej misce.
Miękkie masło ucieram z cukrem, kolejno dodaję żółtka i dalej miksuję.
Następnie dodaję wszystkie suche składniki, miksuję, na koniec wsypuję żurawinę i mieszam do połączenia się składników.
Piekarnik nagrzewam do 180 stopni C, blachę wykładam papierem lub matą do pieczenia.
Łyżką nabieram porcje ciasta, lepię z nich kulki, delikatnie spłaszczam, aby kształtem przypominały ciasteczka i układam na blaszce w lekkich odstępach.
Piekę przez ok. 15-25 minut, aż ciasteczka będą złociste.
Najlepsze są po kilku dniach :)
smaczne, zdrowe, chrupiące z wierzchu, miękkie wewnątrz ... pyszne :-)
Odsłon: 742
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 92
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 722
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 27
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 204
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 92
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 722
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 27
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 204
Składniki
Żurawinę zalewam wrzątkiem i zostawiam na 5-10 minut, następnie osączam na sitku.
Suche składniki: mąkę, płatki owsiane, sól, proszek do pieczenia oraz cynamon mieszam w jednej misce.
Miękkie masło ucieram z cukrem, kolejno dodaję żółtka i dalej miksuję.
Następnie dodaję wszystkie suche składniki, miksuję, na koniec wsypuję żurawinę i mieszam do połączenia się składników.
Piekarnik nagrzewam do 180 stopni C, blachę wykładam papierem lub matą do pieczenia.
Łyżką nabieram porcje ciasta, lepię z nich kulki, delikatnie spłaszczam, aby kształtem przypominały ciasteczka i układam na blaszce w lekkich odstępach.
Piekę przez ok. 15-25 minut, aż ciasteczka będą złociste. Najlepsze są po kilku dniach :)
Przepisy Desery
Desery
Gofry jak z budki
Desery
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Desery
Kruche ciasteczka maślane
Desery
JAGODZIANKI
Gofry jak z budki
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 627
Bułeczki drożdżowe z jagodami
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 722