Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachęcam do przygotowania pysznych i kruchych ciasteczek z płatkami owsianymi, dynią i nasionami chia. Ciasteczka nie zawierają jajek, dzięki czemu możemy przechowywać je ciut dłużej. Oczywiście do ciasteczek można dodać dowolne składniki - zaszalejcie więc i upieczcie swoją wersję już dziś! :-)
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180◦C. Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki. Dodajemy dynię, pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę oraz wodę. Zagniatamy jednolite ciasto. Z ciasta formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i układamy je na blasze piekarnika wyłożonej arkuszem papieru do pieczenia. Ciasteczka delikatnie spłaszczamy. Pieczemy 20-25 minut. Studzimy i zajadamy - Smacznego! :-)