Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są idealną przekąską do kawy, do pracy, dla dzieci. Jest to bardzo wydajny przepis, wychodzi z niego około 35 sporych ciasteczek. Powiem jedno-uzależniają.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Do miski wsypujemy płatki owsiane, posiekane orzechy oraz słonecznik.
Dodajemy mąkę,cukier, cukier waniliowy,sodę.-wszystko mieszamy W osobnej misce lub rondelku rozpuszczamy masło, margarynę oraz miód-ja daję na 30 s do kuchenki mikrofalowej. Wlewamy do suchych składników, wszystko mieszamy razem -dodajemy łyżkę zimnego mleka-zagniatamy ciasto.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, bierzemy troszkę ciasta i formujemy kulkę, następnie dokładnie spłaszczamy, ciasto super się formuje, nie kruszy się, jest plastyczne. Ciasteczka układamy w odstępach, bo troszkę podrosną. Jeżeli nie chcemy by podrosły nie dodajemy sody.Ciasteczka pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni około 8 minut
Zaraz po wyjęciu z piekarnika są miękkie, ale gdy stygną-twardnieją. Przechowujemy w zamkniętym pudełku lub puszce, wspaniałe ciacha, polecam bardzo!