Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasteczka pieczone w piekarniku. U mnie wersja z siekanymi orzechami laskowymi- możesz oczywiście dodać inne dodatki wedle uznania
Miska, łyżka, blaszka do pieczenia, papier do pieczenia Szklanka o pojemności 370 ml
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4093
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11211
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6444
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13438
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5206
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4093
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11211
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6444
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13438
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5206
Składniki
Wszystkie składniki wrzuciłam do miski i porządnie wymieszałam łyżką do uzyskania konsystencji, która ładnie wszystko skleja.
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni (włączyłam go w połowie robienia ciasteczek żeby był naprawdę porządnie nagrzany). Ustawienia: góra-dół, środkowa półka
Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia. Nakładałam masę i formowałam kolejno okrągłe ciasteczka. Moja rada: lepiej żeby ciasteczka były płaskie wtedy ładnie się upieką. Czas pieczenia to 10 minut. Następnie należy odstawić ciasteczka na talerz do przestygnięcia.
Tym sposobem wychodzą chrupkie z zewnątrz, a w środku puszyste i mięciutkie Smacznego!