Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasteczka pieczone w piekarniku. U mnie wersja z siekanymi orzechami laskowymi- możesz oczywiście dodać inne dodatki wedle uznania
Miska, łyżka, blaszka do pieczenia, papier do pieczenia Szklanka o pojemności 370 ml
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37958
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37958
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Składniki
Wszystkie składniki wrzuciłam do miski i porządnie wymieszałam łyżką do uzyskania konsystencji, która ładnie wszystko skleja.
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni (włączyłam go w połowie robienia ciasteczek żeby był naprawdę porządnie nagrzany). Ustawienia: góra-dół, środkowa półka
Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia. Nakładałam masę i formowałam kolejno okrągłe ciasteczka. Moja rada: lepiej żeby ciasteczka były płaskie wtedy ładnie się upieką. Czas pieczenia to 10 minut. Następnie należy odstawić ciasteczka na talerz do przestygnięcia.
Tym sposobem wychodzą chrupkie z zewnątrz, a w środku puszyste i mięciutkie Smacznego!