Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasteczka pieczone w piekarniku. U mnie wersja z siekanymi orzechami laskowymi- możesz oczywiście dodać inne dodatki wedle uznania
Miska, łyżka, blaszka do pieczenia, papier do pieczenia Szklanka o pojemności 370 ml
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 29
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7319
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154901
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1059
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 506
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 29
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7319
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154901
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1059
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 506
Składniki
Wszystkie składniki wrzuciłam do miski i porządnie wymieszałam łyżką do uzyskania konsystencji, która ładnie wszystko skleja.
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni (włączyłam go w połowie robienia ciasteczek żeby był naprawdę porządnie nagrzany). Ustawienia: góra-dół, środkowa półka
Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia. Nakładałam masę i formowałam kolejno okrągłe ciasteczka. Moja rada: lepiej żeby ciasteczka były płaskie wtedy ładnie się upieką. Czas pieczenia to 10 minut. Następnie należy odstawić ciasteczka na talerz do przestygnięcia.
Tym sposobem wychodzą chrupkie z zewnątrz, a w środku puszyste i mięciutkie Smacznego!