Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasteczka pieczone w piekarniku. U mnie wersja z siekanymi orzechami laskowymi- możesz oczywiście dodać inne dodatki wedle uznania
Miska, łyżka, blaszka do pieczenia, papier do pieczenia Szklanka o pojemności 370 ml
Ciastka kowboja pochodzą z kultury amerykańskiej, a ich nazwa nawiązuje do tr...
Odsłon: 29
Przygotowanie tego posiłku zajęło zaledwie 15 minut. Prosto , szybko i smaczn...
Odsłon: 139
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1254
Ciastka kowboja pochodzą z kultury amerykańskiej, a ich nazwa nawiązuje do tr...
Odsłon: 29
Przygotowanie tego posiłku zajęło zaledwie 15 minut. Prosto , szybko i smaczn...
Odsłon: 139
Osobiście lubię śniadanie na ciepło. Ten przepis to zapewnia oraz dba o to by...
Odsłon: 1254
Składniki
Wszystkie składniki wrzuciłam do miski i porządnie wymieszałam łyżką do uzyskania konsystencji, która ładnie wszystko skleja.
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni (włączyłam go w połowie robienia ciasteczek żeby był naprawdę porządnie nagrzany). Ustawienia: góra-dół, środkowa półka
Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia. Nakładałam masę i formowałam kolejno okrągłe ciasteczka. Moja rada: lepiej żeby ciasteczka były płaskie wtedy ładnie się upieką. Czas pieczenia to 10 minut. Następnie należy odstawić ciasteczka na talerz do przestygnięcia.
Tym sposobem wychodzą chrupkie z zewnątrz, a w środku puszyste i mięciutkie Smacznego!