Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie w przygotowaniu ciasteczka. Do popołudniowej kawki w babskim gronie doskonałe. Przepis Ewy Wachowicz
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Miękką margarynę miksujemy z cukrem, cukrem waniliowym, cukrem pudrem, szczyptą soli i jajkiem. Łączymy z mąką, proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi. Dodajemy żurawinę, orzechy lub migdały i kandyzowaną skórkę cytrynową lub pomarańczową. Wyrabiamy masę i chłodzimy w lodówce 10 minut. Z ciasta robimy kulki wielkości orzecha włoskiego (lub większe - zależy jakie chcemy), układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i dłonią spłaszczamy. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.