Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdarzyło się wam kiedykolwiek kupić ciasteczka na wagę? Zbyt często? A wiecie, że wystarczy wyposażyć się w maszynkę do ciasteczek, aby uniknąć takich sytuacji? Dzieciaki kochają takie wypieki, a wy możecie zrobić większą porcję, aby ciasteczka zostały na dłużej ;-)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10577
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336881
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4648
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424564
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10577
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336881
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4648
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424564
Składniki
Margarynę utrzeć razem z cukrem pudrem. Dodać mąkę. Całość miksować przez kilka minut. Za pomocą rękawa cukierniczego i odpowiedniej tylki lub maszynki do wyciskania ciastek wyciskać ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każde ciastko nałożyć odrobinę marmolady. Piec w temperaturze 190 stopni w nagrzanym piekarniku, przez ok. 20 minut. Aby ciasteczka dobrze się wyciskało, ciasto powinno być dobrze schłodzone.